HELYSZÍNEK, IDŐPONTOK 2006-BAN l A KOSZTOLÁNYI EST l AZ ELŐADÓK l KÉPEK/LETÖLTÉS l KOSZTOLÁNYI DEZSŐ l
KISS BARNA - ének, zongora - a zenék szerzője

Zenei pályám" valahol az óvodában kezdődött, amikor a délutáni kötelező jellegű csendespihenő helyett erdélyi rokonoktól érkezett dobgitáron próbáltam megfejteni a Süss fel nap 2 hangja között fellelhető összhangzattani összefüggést olykor több, azonban jórészt kevesebb sikerrel. A gitárt a dob és a zongora követte, s ma már sokkal inkább foglalkoztat egy zenei műben részt vevő instrumentumok együttes megszólalása, mint az egyes hangszereken való virtuozitás elsajátítása. 2002-ben hoztam létre Bordély Francois néven a Villon balladákat feldolgozó együttesünket, 2003-tól Blues/Vers néven Weöres Sándor Priapos kötetének verseivel kezdtünk el foglalkozni, s a tervek szerint a 2006-os Kosztolányi Esttet Juhász Gyula és más magyar költők munkáinak megzenésítése követi majd az elkövetkező években. Saját honlapom: www.KissBarna.huKISFALUSI LEHEL - próza

Színész vagyok, komédiás, mosolyt-síró csepürágó, aki estérol-estére romlatlan hittel hiszi, hogy játéka varázslat, hogy játéka fontos, hogy játékára szükség van, mert általa megcsillanhat a nézoben a lélek nemesfém-erezete.Ezért nem kérdés, hogy akarok-e játszani!"HEIGL LÁSZLÓ - nagybőgő, basszusgitár

Nagybőgővel kapcsolatos tanulmányaimat 1995-ben, a Szent István Király Zeneiskolában kezdtem hat év zongoratanulás után, majd 2000-töl a diploma megszerzéséig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében folytattam. Nagyjából már ezen idő alatt a komolyzenén kívüli terület is érdekelt.
Kezdetben, mint talán minden 16 év körüli középiskolás, a Rock-zenei lelkület energiáját felhasználó, "Band"-ázó társasághoz csatlakoztam, ahol aztán, igaz elég vérszegény tapasztalattal, de ugyanolyan egyszerűséggel már meg is alakítottuk első, mai napig játszó rock-zenekarunkat! Barnával is valahol ennek a zenének lendületében találkoztam. Pontosabban inkább egy a közös haverokat megtáncoltatni akaró, ,,Nincs kedved zenélni?:)" -kérdést feltevő, gitározó, éneklő ember lendületében. Ennek eredményeként rövid időre megalakult a "haverokat táncoltató zenéljünk együtt"- zenekar, majd késöbb, egy kicsit már komolyabb hozzáálással a Bordély Francois és a Blues/Vers.
Zenei hivatásomat tekintve (ha már a komolyságnál tartok), ezen csapatok mellett tagja vagyok egy Szimfonikus egy Kamara és egy Dixieland zenekarnak, valamint zeneiskolában tanítok gyerekeket nagybőgőzni.DOMBÓ SZABOLCS - dob, ütős hangszerek

"A zenével, mint annak »művelője«, és nem csak hallgatója, az általános iskola alsó tagozatában sikerült összetalálkoznom. Akkoriban még általános szokás volt, hogy szülők gyermekeiket beiratják a zeneiskolába, vagy különórákra járatják. Én sem kerültem el végzetnek ezen akaratát. Választanom kellett. A legtöbben a »divathangszereket« - hegedű, zongora - választották. Én klarinétozni akartam. A zeneiskolában ránézésre megállapították, hogy kicsi a tüdőm - bár ez igaz -, és hogy 3 év alapozásra van szükség: furulyán. A nagy elhatározottság 2 évig tartott. Aztán néhány év hangszermentes intervallum után megtaláltuk egymást: én és a dobolás.

A nagykönyvet itt felcsaphatjuk, és elolashatjuk, hogy viselkednek az ilyen ambícióval rendelkező gyerekek: jár kezük-lábuk, mindenből - lábasfedők, vödrök - dobot csinálnak. Pontosan így történt. Az alapokat volt szerencsém autodidakta módon elsajátítani... Az elmúlt 12 év alatt két tanárhoz jártam - szégyenletesen rövid ideig. Egyikük Donászy Tibor, aki akkor az Edda dobosa volt (Kellhet -e több egy tinédzsernek, mint hogy kedvenc együttese dobosánál tanuljon??), a másik urat Kovás Bélának hívják, tőle sok érdekeset sikerült elsajátítanom.

Csaba Tamással megalakítottuk a Totalcar együttest. 15 évesen adtuk első koncertünket, előzenekar voltunk egy gimnáziumi banda előtt. A Totalcar 3 évig működik, sajnos veszekedéssel értek véget ezek a kellemes évek... ...a szakközépiskolában évfolyamtársam volt Bereczky Zoltán, aki jelenleg a színészmesterség nagyreményű alakja, akkoriban a Styx nevű együttesünk énekese. Ekkor sikerült megoldani az első - Amati - dobfelszerelés cseréjét egy olyan hangszerre, ami az akkori szinten több volt, mint elég: a mai napig használt ferrari vörös Pearl Exportra. (Köszi, anyu!). Ez a társulás a demofelvételek rögzítése után hullott darabjaira... ...Simon Phillips játékából próbálok átvenni, s összességében nem zárkózom el a stílusok elől, a Level 42-t, ami Funk-rock, vagy akár Michael Jackson régebbi albumait is, amin még igazi zenészek játszottak, nagyon hallgathatónak találom."